Omschrijvingen

Infrastructuur, branddetectie en blussing, energie en koeling en beveiliging. Dit zijn een aantal steekwoorden waar wij u graag meer uitleg over geven.

 

Infrastructuur

Het datacenter is aangesloten op de glasvezel infrastruur van diverse providers en gekoppeld met de belangrijkste knooppunten in dataverkeer zoals FR-IX, GN-IX, ND-IX, NL-IX en AMS-IX. Hiermee is uw dienstverlening, bedrijfsapplicaties of uw calamiteitenvoorziening optimaal te integreren met uw eigen netwerk.

 

Branddetectie en blussing

Er wordt voor branddetectie gebruik gemaakt van early warning branddetectiesysteem en gasblussysteem dat veilig is voor uw apparatuur. Kleine rookdeeltjes worden snel gedetecteerd, waarna het gasblussysteem geactiveerd wordt. Van belang is natuurlijk niet alleen het blussen, maar ook om geen schade toe te brengen door de blussing zelf.

 

Energie

Het datacenter heeft een dubbele aansluiting op het lokale energienet van 10.000 Volt. Ook beschikken wij over ons eigen noodstroomaggregaat en een ruime brandstofvoorraad die in geval van storing het datacenter van stroom voorziet. De server-racks zijn voorzien van twee volledig gescheiden powerfeeds die zijn aangesloten op twee verschillende distributierails. Ook is er extra bescherming voor de apparatuur. Deze zijn aangesloten op een centrale UPS (no-break) voorziening. De no-break heeft een zeer hoog rendement en heeft eigen batterijen en filtert de stroom zodat deze ‘schoon’ is. De stroomvoorziening wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week bewaakt.

 

Koeling

De koeling van het datacenter wordt verzorgd door een vrije-koeling. Bij voldoende lage buitentemperaturen worden de compressors uitgeschakeld en wordt er gewone buitenlucht voor het koelen gebruikt. Hiermee besparen we aanzienlijk in energie. De koeling wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week bewaakt.

 

Beveiliging

Het pand is volledig opgetrokken uit steen en beton en is beveiligd volgens de zwaarste norm. Bij alle toegangsdeuren en -hekken wordt men geïdentificeerd en geregistreerd. Personen die zich van te voren met een paspoort hebben geïdentificeerd kunnen alleen binnen komen. Bovendien is het terrein omgeven door met sensoren en stroom voorzien hekwerk. Als er ’s nachts onraad dreigt wordt er gelijk een surveillancewagen op af gestuurd.

Meer informatie hierover kunt u lezen in de brochure. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd onze brochure aanvragen. Dit kunt u doen door hier te klikken.

DataCenter Fryslân opent deuren voor publiek tijdens Nationale Datacenter Dag

2 - juni - 2022
DataCenter Fryslân opent op donderdag 9 juni 2022 haar deuren voor het publiek, tijdens de 8e editie van de Nationale Datacenter Dag, geïnitieerd door de Dutch Data Center Association. Geïnteresseerden uit Leeuwarden en omgeving kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan het datacenter.

Penta wordt lange termijn partner van DCF

29 - mei - 2020
DataCenter Fryslân (“DCF”) heeft in Penta Infra (“Penta”) een lange termijn partner gevonden voor de operatie van haar datacenters. Penta is een partij met een lange termijn visie en brede ervaring in de ontwikkeling en operatie van datacenters. Penta investeert in DCF en wordt daarmee de nieuwe aandeelhouder. Penta zal verder investeren in de datacenters en in de dienstverlening in nauwe samenwerking met DataDiensten Fryslan (“DDF”). 

DCF2 in een nieuw jasje

6 - januari - 2020
DataCenter Fryslân is continu bezig met verduurzaming, gericht op toekomstbestendig ondernemen.


DataCenter Fryslân: Regeneratiepunt voor internationale routes

1 - november - 2019
In de afgelopen jaren is men bezig geweest met het koppelen van het Nederlandse hoogspanningsnet met het Deense hoogspanningsnet: het "COBRA-cable project". Cobra is een afkorting van Copenhagen-Brussel-Amsterdam. De zogenaamde 'groene kabel' van circa 325 kilometer komt in Nederland bij Eemshaven aan land.

Lees alle nieuwsberichten

Voor meer informatie over de beide DataCenter kunt u contact met ons opnemen. Wij leggen u graag uit hoe het werkt.